Τρίτη, 10 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ταραμοσαλάτα με πατάτα και άνηθο (χωρίς κρεμμύδι)

28/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Εύκολο ψωμί με σιμιγδάλι
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Τεμάχια: 1 μέτριο μπολ

5 μέτριες πατάτες με τη φλούδα, καλά πλυμένες

1/2 κρασοπότηρο λάδι

1/2 κρασοπότηρο χυμός λεμονιού πιπέρι άσπρο

3 – 4 κουτ. σούπας λευκός ταραμάς

2 κλωνάρια άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

Διαδικασία

Για να φτιάξουμε την ταραμοσαλάτα, αρχικά βάζουμε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα και τις σκεπάζουμε με κρύο νερό.

Τις βάζουμε να βράσουν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Τις ελέγχουμε τρυπώντας τες με ένα καλαμάκι για σουβλάκι ή με ένα λεπτό μαχαίρι – είναι έτοιμες όταν τις διαπερνά με ευκολία.

Τις σουρώνουμε και, όταν κρυώσουν τόσο ώστε να μπορέσουμε να τις πιάσουμε, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με το πρες πουρέ ή στο μύλο λαχανικών.

Μπορούμε να τις λιώσουμε με το πιρούνι – έτσι ο πουρές θα είναι πιο χοντρολιωμένος (με κομμάτια).

Ενώνουμε τον πουρέ όσο είναι ζεστός με το λάδι, το πιπέρι και τον άνηθο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον ταραμά, το χυμό λεμονιού και 100 γρ. χλιαρό νερό.

Ανακατεύουμε καλά (προτιμότερο με σύρμα για να μη μείνουν σβόλοι) μέχρι να διαλυθεί ο ταραμάς.

Ενώνουμε τον πουρέ με το μείγμα του ταραμά ανακατεύοντας καλά.

Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε, προσθέτουμε περισσότερο ταραμά (διαλυμένο σε λίγο νερό και χυμό λεμονιού).

Μυστικά

Η ποσότητα ταραμά που χρησιμοποιούμε είναι αρκετή ώστε να είναι αρκούντως αισθητή η γεύση του, όμως καλό είναι να δοκιμάσουμε και να προσαρμόσουμε τις ποσότητες σύμφωνα με το γούστο μας.

Πηγή: gastronomos.gr

Previous Post

Ζεστές ελιές με λεμόνι και μυρωδικά

Next Post

Ο Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής

Next Post
Ο Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής

Ο Όσιος Βασίλειος ο Ομολογητής

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ