Για τη λευκή ταραμοσαλάτα θα χρειαστείτε
- 260 γρ. ψωμί χωρίς κόρα (εναλλακτικά)
- 250 γρ. λευκό ταραμά
- 1 1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι (μόνο το χυμό του)
- 1/4 – 1/2 φλιτζ. τριμμένο κρεμμύδι
Εκτέλεση
1 Μουλιάζετε το ψωμί σε νερό και έπειτα το στραγγίζετε πολύ καλά.
2 Αν δεν έχετε τρίψει το κρεμμύδι από πριν, το κάνετε με ένα μούλτι.
3 Στο ίδιο μούλτι βάζετε το ταραμά και τον χτυπάτε μέχρι να λιώσει και να γίνει πολτός. Στη συνέχεια προσθέστε το μουλιασμένο ψωμί που είχατε στραγγίξει καλά και το χυμό λεμονιού και χτυπάτε με το μούλτι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
4 Αφού όλα έχουν γίνει ένα μείγμα, προσθέστε σιγά σιγά το ελαιόλαδο και χτυπήστε λίγο ακόμα με το μούλτι.
5 Δοκιμάστε τη ταραμοσαλάτα σας για να ελέγξετε την οξύτητα και να κρίνετε αν χρειάζεστε και άλλο λεμόνι.
6 Μπορείτε να τη σερβίρετε με λίγες ελιές, φρέσκο θυμάρι, πιπέρι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
Σημείωση: Αντί για ψίχα ψωμιού μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατάτες λιωμένες. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποιείτε ίδια αναλογία με το ψωμί (260 γρ.) και τις βράζετε με τη φλούδα τους για 20 λεπτά περίπου. Κατόπιν της καθαρίζετε αφού κρυώσουν και ύστερα τις ξεφλουδίζετε και τις λιώνετε με ένα μεγάλο κουτάλι για να τις χρησιμοποιήσετε στη ταραμοσαλάτα.
Πηγή: foodmaniacs.gr
Φωτογραφία από: olivetomato.com