Τι χρειαζόμαστε:
2 φλ. νερό
1/2 φλ. κριθαράκι
1 κ.γλ. ταχίνι
λίγο ξερό άνηθο
1 κ.γλ. τοματοπελτέ
κρεμμύδι (προαιρετικά)
καρότο (προαιρετικά)
Πώς το κάνουμε:
Βάζω το νερό (αλατισμένο) στη φωτιά και λιώνω μέσα τον πελτέ.
Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω το κριθαράκι και τον άνηθο και αφήνω σε σιγανή φωτιά να γίνει.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ζυμαρικό, προσθέτω το ταχίνι και ανακατεύω, αποσύροντας απ’τη φωτιά αν το θέλω σούπα, αλλιώς το αφήνω στο μάτι να χυλώσει.
Σερβίρω με λεμόνι και πιπέρι αν θέλω.
Λίγα μυστικά ακόμα
Το κρεμμύδι και το καρότο, αν τα χρησιμοποιήσω, τα προσθέτω 10 λεπτά πριν γίνει το φαγητό. Για αυτή τη δόση δε θα χρησιμοποιήσω βέβαια ένα κρεμμύδι, αλλά περίπου 1/4. Καρότο όσο θέλω.
Πηγή: daddy-cool.gr