Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ταχινόψωμα με σοκολάτα & κανέλα

12/01/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ταχινόψωμα με σοκολάτα & κανέλα
0
SHARES
Share on Facebook
  • Μερίδες: 10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30-35 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής: 1 ώρα

Υλικά για τη ζύμη

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ.)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη λευκή
  • 250 ml χλιαρό νερό
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. κανέλα
  • σουσάμι

Υλικά για τη γέμιση

* 200 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο

  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Σε μπολ βάζουμε τη μαγιά, 4 κ.σ. από το αλεύρι, τη λευκή ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και αφήνουμε 10 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2) Ρίχνουμε στο μπολ το υπόλοιπο αλεύρι και κάνουμε μια λακκουβίτσα στο κέντρο. Εκεί προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, το αλάτι, την κανέλα και σταδιακά το υπόλοιπο νερό και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.

3) Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά, για να φουσκώσει.

4) Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε μικρό μπολ ανακατεύουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο με την κανέλα και αφήνουμε στο πλάι.

5) Ζυμώνουμε το ζυμάρι λίγο ακόμα και μεταφέρουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ανοίγουμε το ζυμάρι, με ελαφρώς αλευρωμένο πλάστη, σε -σχετικά- ορθογώνιο σχήμα με πάχος δυο δάχτυλα. Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με την καστανή ζάχαρη και πιέζουμε ελαφρά να κολλήσει στη ζύμη. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση από πάνω , αφήνοντας ένα κενό 2 εκ. σε όλες τις άκρες της ζύμης. Βρέχουμε ελαφρά όλες τις άκρες της ζύμης που αφήσαμε ακάλυπτες.

6) Προσεκτικά τυλίγουμε τη ζύμη με τη γέμιση προς τα μέσα, έτσι ώστε να έχουμε ένα μακρόστενο ρολό. Κόβουμε 10 ροδέλες ίσου πάχους και τις τοποθετούμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας μεταξύ τους ένα μικρό κενό. Τις πασπαλίζουμε με σουσάμι, τις καλύπτουμε και τις αφήνουμε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά.

7) Ψήνουμε τα ταχινόψωμα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 30-35 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν αλλά να παραμείνουν αφράτα.

Πηγή: madameginger.com

Previous Post

Τηγανιά με απάκι και μανιτάρια (βίντεο)

Next Post

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Next Post
Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2022: Εφημερεύοντα και διανυκτερεύον φαρμακείο στο Δήμο Φαιστού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ