Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Ταχινόπιτες

05/04/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι κρασάτο με βίδες
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για 6 μεγάλα κομμάτια
1 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,

1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά,

1/2 κ.γ. αλάτι,

2 κ.σ. σησαμέλαιο,

1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα,

1 φλιτζ. χλιαρό νερό.

Για τη γέμιση:

1/3 φλιτζ. ζάχαρη,

1 φλιτζ. ταχίνι,

1/2 κ.γ. σησαμέλαιο,

1 κ.γ. γαρίφαλο,

1 κ.γ. κανέλα,

λίγα καρύδια ή σταφίδες (προαιρετικά),

ζάχαρη,

κανέλα ή και σουσάμι (για το γαρνίρισμα).

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160° C και στρώνετε σε ένα μεγάλο ταψί λαδόχαρτο.

  1. Ετοιμάζετε τη γέμιση ταχίνι ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά.
    3. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγιά, τη σόδα (αφού τα έχετε προηγουμένως κοσκινίσει), το λάδι και ζυμώνετε καλά με τα χέρια για 2′ περίπου. Προσθέτετε σιγά σιγά το νερό και συνεχίζετε το ζύμωμα για 10′ ακόμη.
  2. Χωρίζετε τη ζύμη σε έξι κομμάτια και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγετε 6 παραλληλόγραμμα φύλλα. Βάζετε στο κέντρο του καθενός μια γερή δόση από τη γέμιση και την απλώνετε από τη μία άκρη έως την άλλη.
    5. Τυλίγετε τα κομμάτια σε ρολό, κλείνετε καλά τις άκρες και έπειτα στρίβετε την ταχινόπιτα έτσι ώστε να αποκτήσει σχήμα σαλιγκαριού. Εναλλακτικά μπορείτε να γεμίσετε τη ζύμη σας, όπως θα κάνατε εάν φτιάχνατε κλασικά τυροπιτάκια ή γεμιστές σφολιάτες (ανάλογα με την προτίμησή σας).
  3. Τοποθετείτε τα γλυκά στο ταψί, τα αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν για 15′, πασπαλίζετε με σουσάμι και ψήνετε για 20′ μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: elle.gr

 

Previous Post

Χοχλιοί γιαχνιστοί, με μελιτζάνες και κολοκυθάκια

Next Post

Γλυκό φράουλα

Next Post
Χταπόδι κρασάτο με βίδες

Γλυκό φράουλα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ