Το γεγονός ότι η ευρωπαϊκή παραγωγή ξερού κρεμμυδιού δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση δημιουργεί μια καλή αγορά για άλλες χώρες. «Έχουμε στείλει ήδη στην Ευρώπη τις μεγαλύτερες ποσότητες κρεμμυδιών των τελευταίων 3-4 ετών και μέρα με τη μέρα αυξάνονται σταθερά», δήλωσε στην ιστοσελίδα FreshPlaza Τούρκος εξαγωγέας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η σεζόν εξελίσσεται «περίφημα» για την παραγωγή της γειτονικής χώρας, όσον αφορά τόσο την ποσότητα, όσο και την ποιότητα, καθώς συνέβαλαν οι καιρικές συνθήκες, ενώ οι τιμές είναι μέτριες προς χαμηλές. «Η μείωση της ευρωπαϊκής παραγωγής είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς, δεδομένου ότι υπάρχει ζήτηση και τα τουρκικά κρεμμύδια προς το παρόν είναι άριστης ποιότητας», ανέφερε ο Coskun Eren.
Την ίδια στιγμή, επιδιώκει να επωφεληθεί και η Αίγυπτος, η οποία αποτελεί ανταγωνιστή της Τουρκίας και στέλνει, επίσης, μεγάλες ποσότητες κόκκινου κρεμμυδιού προς την Ευρώπη. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο δύσκολα για τους Τούρκους, δεδομένου ότι συμπίπτουν μόνο για 2-3 εβδομάδες στην αγορά με τους Αιγύπτιους εξαγωγείς.
Αυτές τις μέρες η σεζόν για το αιγυπτιακό κρεμμύδι ολοκληρώνεται, και η Τουρκία ξεκινάει.
Πηγή: ypaithros.gr