Με λαμπρότητα γιορτάζεται η Αγία Αικατερίνη στη Μεσαρά, καθώς αύριο Κυριακή 25 Νοεμβρίυο τιμάται η μνήμη Της.
Τρεις Ενοριακοί Ναοί της Αγίας έχουν πολιούχο της Αγία Αικατερίνη, ενώ ξακουστό είναι το πανηγύρι της Αγίας στο Τυμπάκι.
Υπάρχουν πολλά ξωκλήσια που πανηγυρίζουν σε όλη τη Μεσαρά (Ιερά Μονή Οδηγητρίας, Σίβας, Μοίρες, Πάνω Ζαρός, Πλακιώτισσα κ.α)
Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης – Τυμπάκι
Ο Ναός κτίστηκε το 1974 από την Αικατερίνη Χονδράκη.
Ήταν ένας μικρός Ναός μόλις 50 τ.μ.
Εγκαινιάστηκε από τον μακαριστό Τιμόθεο.
Το 1980 έγινε από το Μακαριστό Κύριλλο Ενορία και στελεχώθηκε από π. Ευάγγελος Μηλολιδάκης 1983 που ήταν και ο πρώτος Προϊστάμενος του Ναού.
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ήλθε και ο π. Γεώργιος Τσιπέλης.
Το 1984-1985 μεγάλωσαν τον Ιερό Ναό και έγινε 140 τ.μ.
Στη συνέχεια διαμόρφωσαν τον εξωτερικό χώρο, την αυλή, την αίθουσα μνημοσύνων κ.α.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης θα τελεστεί σήμερα το απόγευμα στις 5:00 μ.μ. Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου.
Αύριο Κυριακή στις 7:00 το πρωί θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας π. Αντωνίου Φραγκάκη…
Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης – Κισσοί
Το χωριό Κισσοί αναφέρεται για πρώτη φορά σε έγγραφο του Δουκικού Αρχείου του Χάνδακα του 1373 ως Chissi, όπου είχε κτήματα ο Ioh. Baroci. Στην επαρχία Πυργιώτισσας αναφέρεται από το 1577 από τον Fr. Barozzi ως Chissus και από τον Καστροφύλακα το 1583 με την ίδια ονομασία και 157 κατ.. Επίσης και το Βασιλικάτα το 1630 αναφέρει τους Κισσούς με την ίδια ονομασία.
Οι Κισσοί, στα χρόνια της Τουρκοκρατίας ήταν έδρα του ομώνυμου Δήμου, περιελάμβανε τα μετόχια: Πυρήνες, Σουλακιανά, Χαλιλιανά, Καταρθιανά, Τουρτουδιανά, Χαλατσανά και Μέση.
Ο Καλοχωραφίτης τα Πίσω Ρούμα, Μέση και Κάτω Μετόχι.
Η Φανερωμένη τα Βεργιανά, Ρηγιανά, Τζαρανιανά και Παπαδιανά.
Οι Βόροι τα Χατζηδιανά, Τζορτζιανά, Ψαρουλιανά, Μπαρμπεριανά και Μπαγιαρθιανά.
Στο Δήμο Κισσών φαίνεται να έχει απογραφεί και η Μονή Οδηγητρίας με 9 μοναχούς, δίνοντας συνολικό πληθυσμό στο Δήμο 1597 κατοίκων.
Η επιλογή των Κισσών, ως έδρα του Δήμου, οφείλεται και στο γεγονός ότι ο πληθυσμός του χωριού ήταν εξ ολοκλήρου Τουρκικός. Έτσι αμέσως μετά την αποχώρησης των Τούρκων, ο Δήμος γράφεται πλέον ως «Βόρρων», με έδρα το ομώνυμο χωριό.
Ο Ιερός Ναός της Αγίας Αικατερίνης οικοδομήθηκε το 1922 και αύριο Κυριακή ανήμερα της εορτής της Αγίας θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ.κ. Μακαρίου.
Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης – Μορόνι
Είναι ο Ιερός Ενοριακός Ναός του χωριού και βρίσκεται νότια αυτού.
Χτισμένος το 1916-1920 ο ρυθμός του είναι βασιλικός, το εμβαδόν του εσωτερικού χώρου είναι περίπου 50.τ.μ. ο αύλειος χώρος είναι περίπου 100τ.μ.
Θεία Λειτουργία τελείται της Αγίας Αικατερίνης στις 25 Νοεμβρίου και ορισμένες Κυριακές.
Σήμερα το απόγευμα θα τελεστεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ιερουργούντος του Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας π. Αντωνίου Φραγκάκη…
Ιερός Ναός Αγίας Αικατερίνης – Ατσιπάδες
Ο Ιερός Ενοριακός Ναός της Αγίας Αικατερίνης κτίσθηκε το έτος 1928 από τους Χριστιανούς της ενορίας και εγκαινιάσθηκε πέντε χρόνια αργότερα.
Βρίσκεται εντός του οικισμού και είναι Βασιλική καμαρωτή κεραμοσκεπής.
Μέχρι την ανέγερση του ως άνω Ναού οι κάτοικοι του Χωριού εκκλησιάζονταν στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής και στον Ι. Ν. του Αγίου Γεωργίου Κάτω Ακρίων.