Ο Όμιλος Αλμπαντάκη, για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πως στηρίζει έμπρακτα τους ελαιοπαραγωγούς της Κρήτης και μάλιστα ενάντια στα κάθε λογής «παιχνίδια» που παίζονται πολλές φορές στην πλάτη τους.
Οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν ήδη αρχίσει να ραβδίζουν τις ελιές τους διαπιστώνουν πως η επέλαση του δάκου έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη καταστροφή, η οποία έχει άμεσο αντίκτυπο στο ελαιόλαδο.
Έτσι η ποιότητα του είναι χαμηλότερη από την επιθυμητή, με τις οξύτητες να είναι σε πολλές περιπτώσεις μεγάλες. Ειδικά σε κάποιες περιοχές το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο. Μια χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή που καταγράφηκε στη Χερσόνησο, με τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής να βλέπουν πως το λάδι τους είναι αρκετά μακριά από αυτό που προσδοκούσαν ως προς την ποιότητα του.
Οι ελαιοπαραγωγοί της Χερσονήσου μάλιστα βρέθηκαν σε αδιέξοδο τα προηγούμενα 24ωρα, όταν έμποροι που ήρθαν σε επαφή μαζί τους, τους δήλωσαν πως το λάδι τους δεν πληροί κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται κατ’ ελάχιστον και θα πρέπει να πουληθεί ως βιομηχανικό!
Το θέμα έφτασε ως τη Δημοτική Αρχή, με τους ελαιοπαραγωγούς να συναντώνται με το Δήμαρχο Γιάννη Μαστοράκη, αναζητώντας λύσεις και στήριξη.
Η λύση αυτή ήλθε από τον Όμιλο Αλμπαντάκη, ο οποίος για μια ακόμη φορά αποδεικνύει με πράξεις πως είναι δίπλα στον αγροτικό κόσμο και δη στους ελαιοπαραγωγούς.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου κ. Μιχάλης Αλμπαντάκης, με δηλώσεις του ανακοίνωσε πως οι ελαιοπαραγωγοί θα μπορούν να πηγαίνουν και να παραδίδουν το λάδι τους στις εγκαταστάσεις της ΒΙΠΕ, το οποίο θα παραλαμβάνεται και θα πληρώνεται με βάση την οξύτητά του και μόνο!
Όπως λέει ο κ. Αλμπαντάκης στόχος είναι η στήριξη στον παραγωγό και παράλληλα η προστασία του, από εκείνους που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κακή συγκυρία στην οποία βρίσκεται το λάδι και επιζητούν να πάρουν το προϊόν ως βιομηχανικό.
«Είμαστε ενάντια στις πολιτικές που θέλουν να εκμεταλλευτούν τον παραγωγό σε μια δύσκολη στιγμή και ενάντια στα «παιχνίδια» που παίζουν οι Ιταλοί με τη συνεργασία Ελλήνων εμπόρων, με σκοπό να «χτυπήσουν» το ελληνικό λάδι, με γνώμονα το κέρδος», καταλήγει ο κ. Αλμπαντάκης.