Πέμπτη, 15 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Τα αυγοκομμένα: 14 γιορτινές συνταγές με το εθνικό μας αυγολέμονο

Το γιορτινό και χειμωνιάτικο τραπέζι μας έχει αχνιστές αυγοκομμένες σούπες, αρωματικά φρικασέ, γιουβαρλάκια και λαχανοντολμάδες με πλούσια σάλτσα. Όλα με αυγολέμονο, την πιο ελληνική από τις σάλτσες μας!

10/01/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Τα αυγοκομμένα: 14 γιορτινές συνταγές με το εθνικό μας αυγολέμονο
0
SHARES
Share on Facebook

«Ελληνική» προσθήκη στις σούπες και στα κρεατικά, το αυγολέμονο, προσθέτει πλούσια γεύση (λόγω των αυγών), οξύτητα (λόγω του λεμονιού), καλύτερη υφή και αφράτη αίσθηση. Η παρασκευή του γίνεται με διάφορους τρόπους. Κάποιοι βάζουν μόνο τους κρόκους, άλλοι κρόκους και ασπράδια μαζί. Κάποιοι τα χτυπάνε χωριστά, άλλοι πάλι όλα μαζί. Όσο πιο πολλά αυγά προσθέτουμε, τόσο πιο παχύ και πλούσιο θα γίνει το αυγολέμονο. Μπορούμε, όμως, να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα ασπράδια και λιγότερους κρόκους –σε αναλογία 3 προς 1– με πολύ νόστιμο αποτέλεσμα. Το αυγολέμονο για μια σούπα 4 ατόμων καλό είναι πάντως να έχει 2 αυγά τουλάχιστον.

Παρακάτω θα βρείτε συνταγές για αυγολεμονάτες σούπες –όταν τις αυγοκόψουµε δεν πρέπει να σκεπάσουµε την κατσαρόλα, γιατί οι υδρατµοί που θα εγκλωβιστούν θα συµβάλουν στο να «κόψει» το αυγό– και για φρικασέ, που μπορούν κάλλιστα να σερβιριστούν στο γιορτινό τραπέζι, για χοιρινό πρασοσέλινο και βέβαια για λαχανοντολμάδες, που είναι δεμένοι με τα Χριστούγεννα από πολύ παλιά: συμβολίζουν το τύλιγμα του Θείου βρέφους στα σπάργανα και θεωρούνται φορέας καλής τύχης για το σπιτικό. Θα βρείτε όμως και γιουβαρλάκια, φαγητό της θαλπωρής, που μπορεί κι αυτό κάλλιστα να είναι ένα από τα φαγητά των ημερών (πολλοί κάνουν ένα φούρνου και ένα κατσαρόλας) και είναι καλή λύση και για τα παιδιά, τα οποία πολλές φορές δεν τρώνε ορισμένα από τα γιορτινά εδέσματα.

Δείτε 14 αυγολεμονάτες συνταγές του gastronomos.gr ΕΔΩ

Previous Post

5 φανταστικές συνταγές από τα γιορτινά γλυκά που περίσσεψαν

Next Post

Ο Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Next Post
Ο Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

Ο Άγιος Γρηγόριος Επίσκοπος Νύσσης

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ