Ενημέρωση: 1ο ΕΠΑΛ Μοιρών
Τα σημερινά παιδιά έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει μέσα σε συνθήκες αλλεπάλληλων οικονομιών, κοινωνικών και γεωπολιτικών κρίσεων.
Η βία έγινε βίωμα κι ένα συνεχόμενο κίνητρο και ερέθισμα στην ζωή των παιδιών, αλλά και των ενηλίκων. Ως επακόλουθο τα παιδιά γίνονται συχνά «θύματα» αυτών των κρίσεων, καθώς βιώνουν τόσο τον φόβο, όσο και την απειλή τους, αλλά όχι μόνο στο πλαίσιο των διαδικτυακών κοινωνικών τους αλληλεπιδράσεων, αλλά και στην κανονική τους ζωή.
Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιήθηκε δράση από στελέχη του Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Union of Women Association και συγκεκριμένα η κα Γερακάκη Ελένη, Κοινωνική Επιστήμονας, Ειδική Ψυχικής Υγείας και η κα. Χρονάκη Ιωάννα, Ψυχολόγος συζήτησαν με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αναφορικά με την αντιμετώπιση της κακοποίησης, καθώς επίσης την πρόληψη και προστασία από την διαδικτυακή βία.