Απολαύστε υγιεινά μπισκότα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη και συντηρητικά, τα οποία μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε 10 λεπτά. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια.
Τα μπισκότα αποτελούν μια από τις απλές απολαύσεις της ζωής. Δυστυχώς, συνήθως είναι γεμάτα με ζάχαρη και άλλα βιομηχανικά συστατικά που δεν θα βρείτε στην κουζίνα σας. Όμως, μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας μπισκότα, χωρίς όλα τα συνθετικά συστατικά που τα καθιστούν εξαιρετικά επεξεργασμένα και να τα απολαύσετε εσείς και τα παιδιά σας χωρίς τύψεις.
Συνταγή για υγιεινά μπισκότα αμυγδάλου
Υλικά (για 8 μπισκότα)
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1.5 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορο
- 2.5 κουταλιές της σούπας νερό
- 35 γραμμάρια καρύδια πεκάν
- 55 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
- 130 γραμμάρια αλεσμένα αμύγδαλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το λιναρόσπορο με το νερό και άφησε το στην άκρη.
- Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε την καστανή ζάχαρη με το ελαιόλαδο.
- Πρόσθεσε τα αλεσμένα αμύγδαλα και ανακάτεψε καλά.
- Πρόσθεσε το λιναρόσπορο και ανακάτεψε ξανά.
- Ρίξε μέσα το αλάτι, τη σοκολάτα και τα πεκάν και ανακάτεψε ξανά.
- Πλάστε το ζυμάρι σε 8 μπαλάκια και ισιώστε τα με την παλάμη του χεριού σας.
- Βάλτε τα στο φούρνο να ψηθούν για 10 λεπτά.
Πηγή: enikos.gr – Πηγή φωτογραφίας: freepik