Συνταγή για μαρμελάδα πορτοκάλι-μανταρίνι

1 λεπτά ανάγνωσης

Με τα εσπεριδοειδή μπορείς να φτιάξεις την πιο λαχταριστή και υγιεινή μαρμελάδα. Θα συνδυάσεις το μανταρίνι με το πορτοκάλι και θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα.

Συστατικά

  • 15 μεσαία μανταρίνια
  • 5 πορτοκάλια (όχι για χυμό)
  • 2 κιλά ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένεις καλά τα φρούτα με άφθονο κρύο νερό
  • Αφαιρείς από τα μανταρίνια το κοτσάνι με τα φύλλα και ξεφλουδίζεις τα πορτοκάλια
  • Ριχνεις τα μανταρίνια σε μια κατσαρόλα με νερό και τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά
  • Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζεις τις φλούδες των πορτοκαλιών για 10 λεπτά
  • Τα σουρώνεις και τα βάζεις πάλι στην κατσαρόλα για να βράσουν
  • Επαναλαμβάνεις μια τρίτη φορά
  • Κόβεις τα πορτοκάλια σε μικρά κομμάτια και τα πιέζεις για να βγει ο χυμός τους
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις τα στυμμένα πορτοκάλια, τις φλούδες τους και τα μανταρίνια κομμένα στα τέσσερα
  • Ρίχνεις τη ζάχαρη και τα αφήνεις να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και αφήνεις την μαρμελάδα να βράσει για 45-50 περίπου λεπτά ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει
  • Την αφαιρείς από τη φωτιά περιμένεις να κρυώσει και τη μοιράζεις στα γυάλινα βαζάκια.

Πηγή: tlife.gr

Μοιραστείτε το άρθρο