Υλικά:
Πιπεριές
Ντομάτες
Ρύζι
Μαϊντανό
Κρεμμύδι
Λάδι
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και τις πιπεριές, και «αδειάζουμε» το εσωτερικό τους με ένα κουτάλι.
Τρίβουμε το «εσωτερικό» από τις ντομάτες στον τρίφτη.
Πλένουμε το ρύζι και τον μαϊντανό.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα («ξανθύνει»), μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε.
Μόλις αρχίσει να βράζει η ντομάτα, ρίχνουμε τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, το ρύζι (υπολογίζουμε περίπου 2 κουτάλια ρύζι ανά γεμιστό ανάλογα με το μέγεθος τους).
Ανακατεύουμε συνεχώς το μείγμα που βράζει για να μην μας «κολλήσει».
Μόλις τελειώσει («σωθεί») το ζουμί και «δέσει» το μείγμα, γεμίζουμε τα γεμιστά μας με το μείγμα.
Αφού βάλουμε το μείγμα μας, βάζουμε λίγο λάδι και αλάτι στο κάθε γεμιστό ξεχωριστά.
Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό στο ταψί μας, και τα βάζουμε για ψήσιμο στους 180 βαθμούς. Μόλις πάρουν χρώμα, γυρίζουμε ανάποδα ΜΟΝΟ τις πιπεριές (όχι τις ντομάτες).
Μόλις τα γεμιστά μας πάρουνε αρκετό χρώμα, γυρίζουμε ΜΟΝΟ τις πιπεριές (όχι τις ντομάτες), για να ψηθούν και από κάτω.
Προσθέτουμε και λίγο νερό εάν δούμε ότι έχει τελειώσει.
Πηγή: gynaika.gr