Για το νηστίσιμο εκμέκ θα χρειαστείτε
- 1/2 κιλό κανταΐφι
- 1 βιτάμ
- 1 κουτί κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 7 κ.σ. γάλα νηστίσιμο
- 10 κ.σ. ζάχαρη
- 3-4 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κουτί φυτική κρέμα Αμύγδαλα (καβουρδισμένα και χονδροκομμένα)
Εκτέλεση
1 Καταρχάς, ξύνετε καλά το κανταΐφι και το απλώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί.
2 Στη συνέχεια περιχύνετε το κανταΐφι με το λιωμένο Βιτάμ και το ψήνετε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό.
3 Το αφήνετε να κρυώσει και αμέσως μετά το περιχύνετε με καυτό σιρόπι και το πασπαλίζετε με αμύγδαλο.
Για την πρώτη κρέμα
4 Σε 7 κούπες ζεστό νερό διαλύετε 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 7 κουταλιές γάλα νηστίσιμο (αμυγδάλου, φουντουκιού, καρύδας, σόγιας κτλπ).
5 Όταν διαλυθούν προσθέτετε όλο το σακουλάκι άνθος αραβοσίτου και ανακατεύετε μέχρι να πήξει.
6 Στο τέλος, προσθέτετε τις 2 κουταλιές Βιτάμ.
7 Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και μετά την απλώνετε με μια σπάτουλα πάνω στο ψημένο κανταΐφι.
Για τη δεύτερη κρέμα
8 Χτυπάτε την φυτική κρέμα με 3-4 κουταλιές ζάχαρη άχνη μέχρι να σταθεί.
9 Μόλις είναι έτοιμη την στρώνετε πάνω στην άλλη κρέμα.
10 Το νηστίσιμο εκμέκ σας είναι έτοιμο!