Φ. Λαμπρινός προς ΟΕΒΕΝΗ: «Πρέπει επιτέλους να υπάρξει ένα κανονικό και δίκαιο επιχειρηματικό περιβάλλον που θα λειτουργεί σε ένα σταθερό πλαίσιο»
Ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Φ. Λαμπρινός πραγματοποίησε συνάντηση με το Προεδρείο της ΟΕΒΕΝΗ, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος κος Χ. Λεκάκης, ο Αντιπρόεδρος κος Γ. Σμυρνάκης, η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας κα Μ. Αντωνακάκη, η Ταμίας κα Α. Πικράκη και ο Αναπληρωτής Ταμίας – Έφορος κος Η. Δαριβιανάκης.
Στην ατζέντα της συζήτησης περιλήφθηκαν οι σημαντικότερες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα μέλη της Ομοσπονδίας όπως: η έλλειψη εργατικού δυναμικού, τα κόκκινα δάνεια, η έλλειψη υποστήριξης από τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα.
Ειδικότερα, ο Πρόεδρος του ΟΕΒΕΝΗ καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου, ενημέρωσαν το Φ. Λαμπρινό για τα διαχρονικά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τα μέλη της Ομοσπονδίας και αφορούν στο πολύπλοκο φορολογικό σύστημα που δυσχεραίνει την άσκηση επιχειρηματικότητας και υπόκειται συνεχώς σε αλλαγές, καθώς και στο γεγονός ότι αρκετές από τις ΜμΕ αποκλείονται από το τραπεζικό σύστημα όταν υπάρχουν δυσκολίες στην καταβολή οφειλών στα ταμεία τους. Ακόμη, αναφορά έγινε στη δυσκολία εύρεσης εξειδικευμένου και επαρκώς καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού, καθώς και στα υψηλά λειτουργικά κόστη, γεγονός που εντείνεται εξαιτίας των διαρκών ανατιμήσεων στην αγορά και της ενεργειακής κρίσης.
Έμφαση δόθηκε από την πλευρά του Προεδρείου και στο γεγονός της διαμόρφωσης των μισθών όπου ειπώθηκε ότι, θα πρέπει να προκύπτει μέσα από διαβουλεύσεις με τους άμεσα εμπλεκόμενους, δηλαδή τους εργαζόμενους και τους κοινωνικούς εταίρους και όχι κατόπιν άτοπων παρεμβάσεων της κυβέρνησης.
Ο Φ. Λαμπρινός από την πλευρά του, επισήμανε ότι, αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, πάγια θέση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι η επαναφορά του Νόμου Κατσέλη με επέκταση και στην επιχειρηματικότητα, και με απαραίτητη προϋπόθεση την ταχεία έκδοση των αποφάσεων. Επιπλέον, υποστήριξε σθεναρά ότι πρέπει να επιδοτείται και να κινητροδοτείται η εργασία και πως η πρωτοβουλία αυτή θα πρέπει να αποκτήσει σταθερό και μόνιμο χαρακτήρα. Υπογράμμισε ακόμη, πως είναι αναγκαίο να προσφέρονται ίσες ευκαιρίες πρόσβασης και γνώση σε χρηματοδοτικά εργαλεία για τις υφιστάμενες ΜμΕ που δεν υποστηρίζονται ως τώρα, μέσω στοχευμένων παρεμβάσεων που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.
Τέλος, ανέφερε ότι, βασική προϋπόθεση για την επίτευξη ενός υγιούς και ανταγωνιστικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος που θα υποστηρίζει επαρκώς τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές, είναι η ύπαρξη ενός «κανονικού» και δίκαιου πλαισίου δραστηριοποίησης, μέσα από συγκεκριμένες πολιτικές, που θα εξασφαλίζουν την ισορροπία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και θα δημιουργούν συνθήκες υψηλής προστιθέμενης αξίας στην τοπική κοινωνία.