Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού και λεμονάδα

07/02/2025
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Συμπυκνωμένος χυμός πορτοκαλιού και λεμονάδα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για το χυμό πορτοκαλιού

  • 1 κιλό πορτοκάλια (ακέρωτα)
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό

Για τη λεμονάδα

  • 300ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • 250γρ. ζάχαρη

Διαδικασία

Για το χυμό πορτοκαλιού: Καθαρίζετε τα φρούτα από τη φλούδα τους, προσέχοντας να μην κόψετε καθόλου από την άσπρη ψίχα. Βάζετε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό πάνω σε χαμηλή φωτιά.
Όταν το σιρόπι πάρει βράση, ρίχνετε τις φλούδες. Βράζετε για 5-6 λεπτά. Στύβετε τα λεμόνια ή τα πορτοκάλια. Ρίχνετε το χυμό τους σε γυάλινο μπολ και προσθέτετε το σιρόπι με τις φλούδες. Ανακατεύετε και αφήνετε να μείνουν για 24 ώρες.
Κατόπιν, σουρώνετε το μίγμα και μεταφέρετε το συμπυκνωμένο χυμό σε γυάλινα μπουκάλια. Τις φλούδες που περισσεύουν τις στεγνώνετε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία και τις χρησιμοποιείτε ψιλοκομμένες για να αρωματίσετε τα γλυκά σας. Διατηρείτε τα μπουκάλια με το χυμό στο ψυγείο.
Για τη λεμονάδα χωρίς βράσιμο: Ανακατεύετε καλά 300ml φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού με 250γρ. ζάχαρη και μεταφέρετε το παχύρρευστο σιρόπι σε γυάλινο μπουκάλι. Διατηρείτε τη λεμονάδα στο ψυγείο.
Tips

Brandy sour, ένα διάσημο κοκτέιλ με συμπυκνωμένη λεμονάδα: Θα χρειαστείτε 3 μέρη (85ml) λεμονάδα συμπυκνωμένη, 2 μέρη (56ml) μπράντι, 2-3 σταγόνες Ανγκοστούρα (προαιρετικά), παγάκια, νερό ή σόδα. Αφού πρώτα βουτήξετε τα χείλη του ποτηριού σε χυμό λεμονιού και ζάχαρη, το γεμίζετε με παγάκια. Ρίχνετε από πάνω τη λεμονάδα και το μπράντι και συμπληρώνετε με το νερό ή τη σόδα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Previous Post

Νόστιμη Φάβα Σαντορίνης

Next Post

Μαρμελάδα ντομάτα

Next Post
Μαρμελάδα ντομάτα

Μαρμελάδα ντομάτα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ