Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Στριφτή κρεμμυδόπιτα

12/04/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Αγκινάρες με κουκιά
0
SHARES
Share on Facebook

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο φύλλο παραδοσιακό
  • 6 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα
  • ½ ματσάκι άνηθο
  • ½ κιλό φέτα, θρυμματισμένη (Εγώ έβαλα δύο ειδών φέτας, μία σκληρή με ήπια γεύση και μία μαλακιά πικάντικη)
  • ¼ τυρί γραβιέρα, θρυμματισμένη
  • 2 αυγά
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, τα πράσα και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να λαδωθούν, να μαλακώσουν και να πάρουν ωραίο γυαλιστερό χρώμα. σε ένα μπολ, ρίχνουμε μέσα τα αυγά, τον άνηθο, τα τυριά και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε και τα υλικά μας από το τηγάνι, ρίχνοντας επιπλέον πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας.

Η γέμισή μας είναι έτοιμη. Σε ένα πάγκο τοποθετούμε το πρώτο φύλλο μας.

Το «ραντίζουμε» με λίγο λάδι και στη συνέχεια παίρνουμε τη μεγαλύτερη πλευρά και σε όλο το μήκος της βάζουμε λίγη γέμιση. Δεν χρειάζεται πολύ!

Διπλώνουμε το φύλλο μας σαν ρολό. Τοποθετούμε σε ταψί που το έχουμε λαδώσει καλά.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να δημιουργηθεί στο ταψί μας η στριφτή τυρόπιτα.

Ανάμεσα στα φύλλα που ακουμπάνε μεταξύ τους προσθέτουμε επιπλέον λάδι.

Περιχύνουμε και την πίτα μας από πάνω με επιπλέον λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αν δεν έχετε την υπομονή και το χρόνο να φτιάξετε στριφτή κρεμμυδόπιτα, τότε σε ένα ταψί θα απλώσετε τα μισά φύλλα της συσκευασίας, ενώ ενδιάμεσά τους θα «ραντίζετε» με ελαιόλαδο, στη συνέχεια θα προσθέσετε τη γέμιση και μετά πάλι τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία.

Στο τέλος, θα χαράξετε τα φύλλα με ένα μαχαίρι, ώστε να ψηθούν καλά μέχρι μέσα και θα περιχύσετε με ελαιόλαδο.

Η πίτα μας είναι πανέτοιμη και η μυρωδιά της μας έχει σπάσει τη μύτη!

Πηγή: beneas13.blogspot.com

Previous Post

Μοναστηριακή συνταγή για νηστίσιμη μπουγάτσα

Next Post

Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς με Κρέμα (βίντεο)

Next Post
Αγκινάρες με κουκιά

Νηστίσιμος Αλάδωτος Χαλβάς με Κρέμα (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ