Πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιεί ο πολιτιστικός σύλλογος Βώρων «Χορωδοί του Νότου» με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:
* Τετάρτη 13 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. Συμμετοχή των Χορωδών του Νότου στο Μαθητικό Φεστιβάλ του Δήμου Γόρτυνας
* Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ.: Συναυλία στον εκθεσιακό χώρο στους Βώρους.
* Σάββατο 30 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. : Συναυλία-Γιορτή του τμήματος της Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας σε συνεργασία με τον ερευνητή κ. Γκάρεθ Όουενς για τον εορτασμό των 10 ετών της έρευνάς του και των 110 ετών της εύρεσης του Δίσκου της Φαιστού: Η αποκρυπτογράφηση και η σημασία του Δίσκου. (Στον χώρο της Παιδικής Χαράς στους Βώρους)
* Πέμπτη 30 Αυγούστου στις 8:30 μ.μ. : Συναυλία στο Πετροκεφάλι
* Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ.: Συναυλία στο Αλσύλλιο Κούλε στις Μοίρες
* Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ.: Συναυλία στο Ζαρό
* Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ.: Συναυλία στο θέατρο της Αγίας Γαλήνης «Δαίδαλος και Ίκαρος»
Η χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Βώρων με την ονομασία «Οι χορωδοί του Νότου» δημιουργήθηκε το 2012.
Αποτελείται από 3 τμήματα: Παιδικό, Εφηβικό-Νεανικό και Ενηλίκων. Έχει συνολικά 70 μέλη περίπου και είναι κάτοικοι όχι μόνο των Βώρων, αλλά από όλη τη Μεσαρά.
Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βώρων με Διευθυντή Χορωδίας τον κ. Σφακιανάκη Άρη.
Η χορωδία έχει δώσει συναυλίες με μουσική Χατζιδάκη, Νέο Κύμα, Θεοδωράκη, Ελληνικό Κινηματογράφο και φέτος κάνουν αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ, έναν μουσικό του μεσοπολέμου. Για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο έχουν προγραμματιστεί 6 συναυλίες: Στη Γόρτυνα, στους Βώρους, στις Μοίρες, στο Ζαρό, στην Αγία Γαλήνη και στο Πετροκεφάλι..
Σκοπός του Πολιτιστικού Συλλόγου Βώρων είναι η προσέλκυση παιδιών και νέων στη μουσική και ψυχαγωγική δημιουργία.
Για το λόγο αυτό λειτουργούν τμήματα Δημιουργικής απασχόλησης, εκμάθησης μουσικών οργάνων, προβολή ταινιών, διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδρομών, καθώς επίσης προσκαλούνται ειδικοί για θέματα που αφορούν την Ιστορία, την Ψυχολογία και την Κοινωνιολογική μας προσέγγιση.