Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σταφιδόπιτα νηστίσιμη Κρητική

04/04/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σταφιδόπιτα νηστίσιμη Κρητική
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

250 ml ελαιόλαδο

350 γρ ζάχαρη

1 πορτοκαλιού το ξύσμα

1 κσ κανέλα

1/4 κγ γαρύφαλλο σκόνη

250 ml χυμό πορτοκαλιού

2 κγ μαγειρική σόδα

120 ml ρακή την αντικαθιστούμε με νερό αν δεν θέλουμε αλκοόλ

450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ καρύδια χοντροκομμένα στα 6

250 γρ σταφίδες τεμαχισμένες στα 3

1 κσ σουσάμι ωμό για πασπάλισμα προαιρετικά

Εκτέλεση

Κόβω τις σταφίδες σε κομμάτια (με το ψαλίδι κουζίνας ή το μαχαίρι) και τις ανακατεύω με 1 κσ από το αλεύρι.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και χτυπάω με το ξύσμα ή το μίξερ.
Προσθέτω τα αρωματικά, το ξύσμα του πορτοκαλιού, την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Βάζω και τη ρακή και ανακατεύω.

Σε ένα μεγάλο δοχείο κρατάω το χυμό πορτοκαλιού πάνω από το μπολ, προσθέτω τη σόδα και ανακατεύω. Ο χυμός θα αφρίσει και θα χύνεται μέσα στο μπολ όπου βάζω μετά και τον υπόλοιπο. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας να ενσωματωθεί στο μείγμα και θα δημιουργηθεί ένας πυκνός χυλός. Βάζω τα καρύδια, τις σταφίδες και τα ανακατεύω όλα καλά με μια σπάτουλα.

Μεταφέρω το μείγμα σε ένα ταψί πυρίμαχο λαδωμένο και πασπαλίζω με σουσάμι την επιφάνειά του. Το ψήνω, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα για 60-70 λεπτά, αν χρειαστεί σκεπάζω με αλουμινόχαρτο προς το τέλος.
Το βγάζω από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το κόβω σε κομμάτια.

ΠΡΟΣΟΧΗ στο χρόνο ψησίματος, μην στεγνώσει εσωτερικά. Επίσης σε πυρέξ θα κολλήσει αν βάλετε μόνο λάδι, βάλτε και αλεύρι.

Πηγή: paxxi.gr

Previous Post

Στους 30,5 °C η θερμοκρασία σήμερα Τετάρτη στον κάμπο της Μεσαράς

Next Post

O Όσιος Γεώργιος ο εν Μαλεώ

Next Post
O Όσιος Γεώργιος ο εν Μαλεώ

O Όσιος Γεώργιος ο εν Μαλεώ

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ