Σπιτικό, εύκολο σκορδόψωμο χωρίς βούτυρο με όλη τη νοστιμιά και το άρωμα του σκόρδου! Ζεστό και μυρωδάτο μόλις βγει από το φούρνο είναι τέλειο για να ξεκινήσει το γεύμα αλλά και για σαν συνοδευτικό σε πλατό με τυριά.
Τραγανό εξωτερικά, αφράτο και μαλακό στο εσωτερικό με το τυρί να μαστιχώνει και το άρωμα του σκόρδου να σε τραβάει σα μαγνήτης.
Υλικά
1 μπαγκέτα ψωμί
1 σκορδοκεφαλή
2 ΚΣ μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι
πιπέρι
70 ml + 1 κγ ελαιόλαδο
50 γρ παρμεζάνα ή σκληρό τυρί τριμμένο
Οδηγίες
Κόβω μια σκορδοκεφαλή από πάνω φροντίζοντας να κοπούν και να φαίνονται όλες οι σκελίδες.
Τη βάζω σε αλουμινόχαρτο, ραντίζω με 1 κγ ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το κλείνω σε πακέτο (μπορώ επίσης να την τυλίξω αφήνοντας ανοιχτό το πάνω μέρος που φαίνονται οι σκελίδες, σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί λιγότερο χρόνο ψησίματος).
Τα βάζω στο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, για 30 λεπτά.
Σε ένα μπολάκι ρίχνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα και 70 ml ελαιόλαδο.
Βγάζω τη σκορδοκεφαλή από το φούρνο και προσθέτω τις σκελίδες σκόρδου στο μείγμα του μπολ.
Τις λιώνω με το πιρούνι και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μαζί.
Κόβω την μπαγκέτα το ψωμί σε φέτες, αφού βάλω στο κάτω μέρος τσόπ-τσικς, που βοηθάνε στο να μην τις κόψω μέχρι τέλος (να κρατάνε δηλαδή στο τέλος).
Τις γεμίζω μια-μια με το μείγμα που έφτιαξα και με όσο περισσέψει αλείφω την μπαγκέτα από πάνω.
Τυλίγω όλο το ψωμί με αλουμινόχαρτο και το ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C, για 15 λεπτά, ανοίγω το αλουμινόχαρτο, βάζω στον αέρα και αφήνω για άλλα 5 λεπτά.
Βγάζω και το σερβίρω αμέσως!
Πηγή: paxxi.gr/syntages