Σπιτικό παγωτό κεράσι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

150 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος 22%

1 χούφτα κεράσια

1 κουτ. σούπας μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε το γιαούρτι, την άχνη και την κρέμα και χτυπάτε καλά για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Κατόπιν, αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με μία φουρκέτα. Μετά τα ψιλοκόβετε στο μούλτι, τα ανακατεύετε με τη μαρμελάδα και τα προσθέτετε στο μείγμα του παγωτού.

Βήμα 3

Ανακατεύετε λίγο ακόμα και μετά αδειάζετε το μείγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη

Βήμα 4

Για τις επόμενες 3 ώρες το βγάζετε ανά μισάωρο και το χτυπάτε ελαφρά (6 φορές συνολικά), για να παγώσει ομοιόμορφα.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπιτικό παγωτό κεράσι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

150 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος 22%

1 χούφτα κεράσια

1 κουτ. σούπας μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε το γιαούρτι, την άχνη και την κρέμα και χτυπάτε καλά για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Κατόπιν, αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με μία φουρκέτα. Μετά τα ψιλοκόβετε στο μούλτι, τα ανακατεύετε με τη μαρμελάδα και τα προσθέτετε στο μείγμα του παγωτού.

Βήμα 3

Ανακατεύετε λίγο ακόμα και μετά αδειάζετε το μείγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη

Βήμα 4

Για τις επόμενες 3 ώρες το βγάζετε ανά μισάωρο και το χτυπάτε ελαφρά (6 φορές συνολικά), για να παγώσει ομοιόμορφα.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπιτικό παγωτό κεράσι

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%

150 γρ. ζάχαρη άχνη

200 γρ. κρέμα γάλακτος 22%

1 χούφτα κεράσια

1 κουτ. σούπας μαρμελάδα κεράσι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Στο μπολ του μίξερ ρίχνετε το γιαούρτι, την άχνη και την κρέμα και χτυπάτε καλά για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Κατόπιν, αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα κεράσια με μία φουρκέτα. Μετά τα ψιλοκόβετε στο μούλτι, τα ανακατεύετε με τη μαρμελάδα και τα προσθέτετε στο μείγμα του παγωτού.

Βήμα 3

Ανακατεύετε λίγο ακόμα και μετά αδειάζετε το μείγμα σε μεταλλικό ή πλαστικό μπολ και το βάζετε στην κατάψυξη

Βήμα 4

Για τις επόμενες 3 ώρες το βγάζετε ανά μισάωρο και το χτυπάτε ελαφρά (6 φορές συνολικά), για να παγώσει ομοιόμορφα.

Πηγή: newsbeast.gr

Μοιραστείτε το άρθρο