- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 30-40 λεπτά
- Χρόνος αναμονής: 2-4 ώρες
Υλικά για το κοντοσούβλι
- 8 μπουτάκια κοτόπουλο φιλέτο, κομμένα στα 2 ή 3 κομμάτια το καθένα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. xυμό πορτοκαλιού
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε τετράγωνα
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε τετράγωνα
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε τετράγωνα
Υλικά για τη σος γιαουρτιού
- 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξύδι λευκό
- 1 κ.γ. MAGGI Νοστιμιά
- ½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1) Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το σκόρδο και τη MAGGI Νοστιμιά.
2) Βάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο μπολ, ανακατεύουμε να καλυφθούν όλα με τη μαρινάδα και καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2-4 ώρες.
3) Περνάμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε σούβλες, εναλλάξ με τα κομμάτια πιπεριάς και κρεμμυδιού.
4) Βάζουμε τις σούβλες σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα και το αλείφουμε με έξτρα μαρινάδα.
5) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200oC στο γκριλ, για 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
6) Ετοιμάζουμε τη σος γιαουρτιού. Σε μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη MAGGI Νοστιμιά και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
7) Πασπαλίζουμε τη σος με πάπρικα και φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.
8) Σερβίρουμε το κοντοσούβλι ζεστό, συνοδεύοντάς το με τη σος γιαουρτιού, τηγανιτές πατάτες και ζεστές πιτούλες.
Πηγή: madameginger.com