Σπιτική μπουγάτσα

1 λεπτά ανάγνωσης

Συστατικά

4 φλιτζάνια νερό

1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό

5 βανίλιες

Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)

2 φύλλα σφολιάτας

Ζάχαρη άχνη

Κανέλα

2 κ.σ μαργαρίνη

Τρόπος μαγειρέματος

Βράσε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη

Πρόσθεσε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα σου

Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα

(Τσεχές, η kerymyy), από το έν ​​φσελοσο.

Άπλωσε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσεις τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.

Σν -Σν. Χάραξε ελαφρά το φύλλο και ψήσε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα

Οπάϊλ.

Πηγή: tlife.gr

 

 

Μοιραστείτε το άρθρο