Υλικά:
κουβερτούρα σε κομματάκια 200γρ.
φουντούκια καβουρδισμένα 100γρ.
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (400γρ.)
βούτυρο ή μαργαρίνη 250γρ.
μερικές σταγόνες εσάνς βανίλιας
Εκτέλεση:
Aποφλοιώνετε τα φουντούκια.
Για να το κάνετε, τα βάζετε σε πετσέτα, κάνετε την πετσέτα πουγκί σφιχτό κι αρχίζετε να τα τρίβετε στον πάγκο σας. Ύστερα τα αλέθετε στο μπλέντερ να γίνουν πούδρα.
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Προσθέτετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτετε στο μίγμα τα αλεσμένα φουντούκια και το άρωμα βανίλιας. Ανακατεύετε καλά και μεταφέρετε την κρέμα σε αποστειρωμένα βάζα που διατηρείτε στο ψυγείο.
Παραλλαγές:
προσθέτουμε μια δόση (ένα φλιτζανάκι εσπρέσσο) για να δώσουμε άρωμα καφέ! για να μη γίνει πολύ υγρή η κρέμα αφαιρούμε λίγο γάλα.
Χρησιμοποιούμε γάλα σόγιας και μαργαρίνη για νηστίσιμη συνταγή!
Πηγή: alekati.gr