Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπιτική μαρμελάδα λεμόνι 

13/01/2024
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Πορτοκαλόπιτα: 7 συνταγές – έκπληξη για το πιο ωραίο χειμωνιάτικο γλυκό
0
SHARES
Share on Facebook

www.gabilagerardi.it

Εύκολη και γρήγορη, ιδιαίτερα αρωματική, χρυσαφένια μαρμελάδα λεμόνι.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε ότι το όνομα “μαρμελάδα” προέρχεται από τον όρο marmelo , που στα πορτογαλικά σημαίνει “κυδώνι” και χρησιμοποιείται συνήθως για να δηλώσει όλες τις γλυκές κονσέρβες με βάση τα φρούτα. Στην πραγματικότητα, μόνο τα προϊόντα που βασίζονται σε εσπεριδοειδή (πορτοκάλι, λεμόνι, περγαμόντο, μανταρίνι, γκρέιπφρουτ) μπορούν να ονομαστούν “μαρμελάδα”, όλα τα άλλα φρούτα παράγουν ζελέ ή κομπόστες, ανάλογα με το είδος του φρούτου που χρησιμοποιείται.

Έτσι λοιπόν η σημερινή συνταγή θα είναι μια πολύ απλή μαρμελάδα λεμονιού, μια πραγματική απόλαυση για τον ουρανίσκο μου… λατρεύουμε τα λεμόνια και κατά συνέπεια λατρεύουμε τη μαρμελάδα λεμόνι.

Υλικά (για περίπου 2 βάζα 400 γρ.)

5 λεμόνια

500 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη

Τον χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα λεμόνια, αφαιρούμε τις άκρες και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ, τα σκεπάζουμε εντελώς με κρύο νερό και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν μέχρι την επόμενη μέρα.

Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος στραγγίζουμε τις φέτες λεμονιού και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε ξανά με κρύο νερό και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά.

Στραγγίζουμε ξανά τις φέτες λεμονιού, κρατώντας στην άκρη περίπου 250 ml από το νερό μαγειρέματος, τις κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και το νερό που κρατήσαμε.

Μαγειρεύουμε το μείγμα μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία 105°C. Μην ανησυχείτε αν σας φαίνεται υγρή η μαρμελάδα, μόλις κρυώσει θα στερεοποιηθεί, συνήθως χρειάζονται περίπου 15 λεπτά από το βράσιμο, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν από την ένταση της ζέστης οπότε εμπιστευτείτε είτε το θερμόμετρο είτε τη διαίσθησή σας.

Στη συνέχεια με ένα μπλέντερ ανακατεύουμε μερικώς τη μαρμελάδα, τη μεταφέρουμε σε απολυμένα βάζα (δεν τα γεμίζουμε μέχρι το χείλος αλλά αφήνουμε περίπου 1 εκ. ελεύθερο) και κλείνουμε ερμητικά.

Πηγή: jenny.gr

Previous Post

Πορτοκαλόπιτα: 7 συνταγές – έκπληξη για το πιο ωραίο χειμωνιάτικο γλυκό

Next Post

Τάρτα λεμονιού

Next Post
Πορτοκαλόπιτα: 7 συνταγές – έκπληξη για το πιο ωραίο χειμωνιάτικο γλυκό

Τάρτα λεμονιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ