Υλικά
1 ½ κιλό σουβλάκια (έτοιμα από τον κρεοπώλη σας)
10 πίτες ελληνικές από το σούπερ μάρκετ
2 μεγάλες τομάτες κομμένες σε ροδέλες
1 στραγγιστό γιαούρτι 500 γρ.
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 σκόρδο τριμμένο
1 μικρό αγγουράκι τριμμένο
Αλάτι πιπέρι όσο χρειαστεί
Λίγη ρίγανη
4 πατάτες κομμένες, καθαρισμένες και τηγανισμένες
Λίγο λεμόνι για τα ψημένα σουβλάκια
Προαιρετικά κόβετε και ένα κρεμμύδι σε ροδέλες για όσους επιθυμούν στο σουβλάκι τους
Εκτέλεση
Μαρινάρετε τα σουβλάκια και όταν τα αφήσετε για λίγο, τα βάζετε σε ένα τηγάνι και αρχίζετε να τα ψήνετε, όχι σε δυνατή φωτιά γιατί μπορεί να ‘αρπάξουν’.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το τζατζίκι ανακατεύοντας το τριμμένο σκόρδο στο γιαούρτι μαζί με το λάδι και το αγγούρι που έχετε σουρώσει. Ρίχνετε και λίγο αλάτι για να νοστιμέψει.
Όταν τα σουβλάκια κοντεύουν να γίνουν, ψήνετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις πίτες μία μία.
Και αμέσως αναλαμβάνετε ρόλο… τυλιχτή σουβλακιών.
Παίρνετε μία πίτα, ένα σουβλάκι από το οποίο βγάζετε το καλαμάκι, μετά βάζετε ντομάτα, πατάτα, κρεμμύδι (προαιρετικά), αλατίζετε και στο τέλος βάζετε το τζατζίκι –περίπου μία κουταλιά.
Τυλίγετε το σουβλάκι μέσα σε ένα αλουμινόχαρτο.
Είναι έτοιμο για να το απολαύσει κάποιο μέλος της οικογένειάς σας που σίγουρα θα ξετρελαθεί όπως και οι υπόλοιποι όταν δοκιμάσουν…
Πηγή: mothersblog.gr