Υλικά συνταγής
– Για κάθε λίτρο νερό: 1 κιλό ζάχαρη, 1 γραμμάριο ξινό και 150 γραμμάρια νισεστέ
– Ροδόνερο
– Χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση συνταγής
– Σε μία κατσαρόλα βάζω το νερό με την ζάχαρη και το ξινό.
– Από την ώρα που θα πάρει βράση περιμένω 5 λεπτά να βράζει.
– Αραιώνω το νισεστέ με λίγο νεράκι.
– Ρίχνω σιγά – σιγά το νισεστέ στο σιρόπι, με υπομονή.
– Για περίπου σαράντα με σαράντα πέντε λεπτά ανακατεύω. Δηλαδή, έως ότου να πήξει καλά και να αλλάξει χρώμα.
– Όταν έχει φτάσει στο σημείο, που θέλω, ρίχνω μία κουταλιά της σούπας ροδόνερο.
– Παράλληλα, ρίχνω σταγόνες από το χρώμα.
– Αλείφω, με λάδι το ταψί.
– Πασπαλίζω, το ταψάκι, με νισεστέ.
– Το αδειάζω στο ταψάκι που επέλεξα να το βάλω.
– Αφού το ρίξω στο ταψί, ρίχνω από πάνω αρκετή ζάχαρη άχνη για να το σκεπάσει.
– Την άλλη μέρα το βγάζω πάνω σε ζάχαρη άχνη.
– Το κόβω σε κυβάκια.
– Περνάω καλά, τα κυβάκια, με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: enimerotiko.gr