Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπιτικά κεφτεδάκια με ντομάτα, φέτα και κανέλα

25/09/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σπιτικά κεφτεδάκια με ντομάτα, φέτα και κανέλα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά:

Tέσσερις φέτες ψωμιού ψίχα

100ml γάλα

Ενα αυγό

400γρ. κιμά αρνίσιο

Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Λίγο μαύρο πιπέρι

Λίγη ρίγανη

Οκτώ κουταλιές της σούπας αλεύρι

Τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Ένα κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες

Μία μελιτζάνα τεμαχισμένη και στη συνέχεια κομμένη σε μεγάλα κομμάτια

Ένα κόκκινο ή κίτρινο πιπέρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

Μισό κολοκυθάκι, κομμένο στη μέση και στη συνέχεια σε παχιά φέτες

Μισό ποτήρι λευκό κρασί

Μια ντομάτα ψιλοκομμένη

Ενα στικ κανέλας

100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

Λίγη μέντα και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

Χυμός λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το ψωμί, το γάλα και το αυγό μαζί και αφήνουμε για 30 λεπτά,

Προσθέτουμε στον κιμά αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και στη συνέχεια ενώνουμε τα μείγματα από τα δύο μπολ και ζυμώνουμε το μείγμα.

Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι σε ένα ταψί.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και μετά τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και προσθέτουμε τα λαχανικά. Τα σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά.

Ρίχνουμε ξανά τα κεφτεδάκια στο ίδιο τηγάνι και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν για ένα λεπτό.

Προσθέστε τις ντομάτες και την κανέλα.

Μαγειρεύουμε για άλλα 45 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε για άλλα 10-15 λεπτά έως ότου όλα τα λαχανικά μαλακώσουν.

Εάν χρειαστεί, αφαιρούμε το καπάκι για να συμπυκνωθούν τα υγρά.

Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σερβίρουμε με τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και μαϊντανού, τη φέτα και τον χυμό λεμονιού.

Πηγή: iefimerida.gr

Previous Post

Αερογέφυρα ζωής για δύο βρέφη από την Ρόδο στο Ηράκλειο

Next Post

Σπιτικό κοντοσούβλι κοτόπουλο με σος γιαουρτιού (βίντεο)

Next Post
Σπιτικά κεφτεδάκια με ντομάτα, φέτα και κανέλα

Σπιτικό κοντοσούβλι κοτόπουλο με σος γιαουρτιού (βίντεο)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ