Υλικά για 8 άτομα
500 γρ. φύλλα κρούστας
1 ½ κιλό σπανάκι φρέσκο ή 1 κιλό κατεψυγμένο
10-12 κρεμμυδάκια
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/3 κουτ. τσαγιού μοσχοκάρυδο
600 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γιαούρτι πλήρες
4 αβγά χτυπημένα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένετε καλά και ψιλοκόβετε το σπανάκι, το αλατίζετε και το αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να βγάλει τα νερά του.
Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά.
Στύβετε με τα χέρια το σπανάκι για να το στραγγίσετε και το μεταφέρετε σε ένα μπολ.
Αναμειγνύετε τα αβγά με το τυρί, το γιαούρτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, το μισό ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και τα ρίχνετε στο μπολ με το σπανάκι.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C.
Στρώνετε τα μισά φύλλα λαδωμένα σε επίσης λαδωμένο ταψί, σταυρωτά, με τις άκρες να εξέχουν από το ταψί.
Απλώνετε τη γέμιση και γυρίζετε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα. Καλύπτετε την πίτα με τα υπόλοιπα φύλλα λαδωμένα και αυτά.
Κόβετε όσα περισσεύουν.
Χαράζετε την πίτα, την αλείφετε με ελαιόλαδο και την ψήνετε για 1 ώρα περίπου.
Πηγή: athinorama.gr