Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι λάδι
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό φύλλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
1 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
4 αυγά
1/2 κιλό τυρί φέτα
Οδηγίες:
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)
Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πιρούνι
Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα
Προσθέστε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισσεύουν έξω από το ταψί προς τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
Πηγή: mykonosdaily.gr