Υλικά:
1 1/2 φλυτζάνι λάδι
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό φύλλο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλυτζάνι βούτυρο
1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο
1 ματσάκι άνιθο
αλάτι και πιπέρι
4 αυγά
1/2 κιλό τυρί φέτα
Οδηγίες:
Βάζετε στην κατσαρόλα το λάδι να κάψει και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια
Προσθέτετε το σπανάκι (εάν είναι φρέσκο προσθέτετε και νερό)
Αφήνετε να βράσει μέχρι να απορροφηθεί τελείως το νερό
Εν τω μεταξύ θρυμματίζετε τη φέτα με ένα πηρούνι
Χτυπάτε τ΄αυγά και τα προσθέτετε στη φέτα
Προσθέτε στο μίγμα το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε
Λιώνετε το βούτυρο
Βουτυρώνετε το ταψί
Απλώνετε τα μισά φύλλα αφού πάντα ανάμεσα από το καθένα τα βρέχετε με το βούτυρο
Φροντίστε να καλύπτετε όλο το ταψί με τα φύλλα
Ρίχνετε το σπανάκι και το απλώνετε προσεχτικά να μην σχιστεί το φύλλο από κάτω
Απλώνετε τα υπόλοιπα φύλλα και ανάμεσα το βούτυρο
Γυρίζετε αυτά που περισεύουν έξω από το ταψί πρός τα μέσα
Κόβετε πολύ προσεχτικά την πίτα σε κομμάτια και ραντίζετε με νερό
Ψήνετε μισή ώρα με τρία τέταρτα σε μέτριο φούρνο
Πηγή: mykonosdaily.gr