ΥΛΙΚΑ
- 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στα 3
- 100 γρ. πράσα, κομμένα στα 3
- 500 γρ. φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο
- 170 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
- 500 γρ. νερό
- 1 κ.σ πάστα ζωμού λαχανικών
- 1 κ.γ. αλάτι
- 30 γρ. χυμό λεμονιού
- 3 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάλτε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
- Σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
- Προσθέστε το σπανάκι και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
- Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 2 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα.Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
- Προσθέστε το νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών και το αλάτι και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα.
- Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τον άνηθο και μαγειρέψτε ακόμη2 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα. Αδειάστε σε μπολ σερβιρίσματος και σερβίρετε το σπανακόρυζο ζεστό.
Πηγή: cookinghellas.gr