Σπανακόρυζο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
  3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακόρυζο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
  3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακόρυζο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
  3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακόρυζο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
  3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακόρυζο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
  3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακόρυζο

1 λεπτά ανάγνωσης

ΥΛΙΚΑ

  • 50 γρ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 80 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα στα 3
  • 100 γρ. πράσα, κομμένα στα 3
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι, καλά πλυμένο
  • 170 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 500 γρ. νερό
  • 1 κ.σ πάστα ζωμού λαχανικών
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 30 γρ. χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. φρέσκο άνηθο, ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βάλτε το ελαιόλαδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα πράσα στον κάδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  2. Σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
  3. Προσθέστε το σπανάκι και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 5 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
  4. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε, χωρίς τη μεζούρα, 2 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα.Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
  5. Προσθέστε το νερό, την πάστα ζωμού λαχανικών και το αλάτι και μαγειρέψτε 12 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα.
  6. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και τον άνηθο και μαγειρέψτε ακόμη2 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλα. Αδειάστε σε μπολ σερβιρίσματος και σερβίρετε το σπανακόρυζο ζεστό.

Πηγή: cookinghellas.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακόρυζο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
  3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακόρυζο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
  3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο

Σπανακόρυζο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
  3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο