Σπανακόρυζο

1 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά Συνταγής

1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο

1 φλ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι

ψιλοκομμένο

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 ντομάτα ψιλοκομμένη

3/4 φλ. ρύζι Καρολίνα

1 ματσάκι άνηθο

χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Χοντροκόβουμε το σπανάκι. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το ξερό κρεμμύδι και το πράσο για 3΄-4΄ μέχρι να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, την ψιλοκομμένη ντομάτα και πασπαλίζουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μαραθούν ελαφριά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.
  3. Τέλος πουδράρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στύβουμε τα λεμόνια. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr

Μοιραστείτε το άρθρο