Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σπανακόπιτα με τραγανό φύλλο (βίντεο)

21/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα
0
SHARES
Share on Facebook

Τι θα χρειαστείτε

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο

1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 πράσα κομμένα σε ροδέλες

3 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 ματσάκι άνηθο

350 γρ. Φέτα

3-4 κουταλιές σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι

3 αυγά

αλάτι και πιπέρι

Ελαιόλαδο για το σωτάρισμα και για το φύλλο

Εκτέλεση συνταγής

Πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το καθαρίζουμε και το χοντροκόβουμε.

Καλύπτουμε τον πάτο της κατσαρόλας με ελαιόλαδο. Σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμύδια και τα πράσα.

Μόλις μαλακώσουν και γυαλίσουν, προσθέτουμε το σπανάκι και σωτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Ρίχνουμε τον άνιθο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σωτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.

Σε ένα μπολ χοντροτρίβουμε τη φέτα, προσθέτουμε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε πιπέρι και προσθέτουμε το μίγμα στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το τριμμένο κεφαλοτύρι και να ανακατεύουμε.

Αλείφουμε με ένα πινέλο το ταψί μας με ελαιόλαδο.

Στρώνουμε το πρώτο φύλλο και αλείφουμε με ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε με 2 φύλλα ακόμα. (Δείτε τη συνταγή για το πιο τραγανό σπιτικό χωριάτικο φύλλο εδώ) τραγανό φύλλο με στρώσεις

Με τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τη γέμιση στο ταψί, ώστε να αποφύγουμε την περίσσεια υγρών. Καλύπτουμε με το επόμενο φύλλο και το λαδώνουμε.

Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα δύο φύλλα, τα οποία λαδώνουμε επίσης.

Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα και 15΄.

Μόλις βγει η πίτα τη ραντίζουμε με το χέρι μας με λίγες σταγόνες νερό και καλύπτουμε για 10 λεπτά με στεγνή πετσέτα.

Αφαιρούμε την πετσέτα, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, σερβίρουμε και απολαμβάνουμε νοστιμιά κριτσανιστή!

Καλή όρεξη!!!

Πηγή: greekcookingbykaterina.com

Previous Post

Μπισκότα με σταφίδες

Next Post

Φλογέρες γεμιστές με πουρέ μήλου

Next Post
Χταπόδι κρασάτο στην κατσαρόλα

Φλογέρες γεμιστές με πουρέ μήλου

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ