ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο και στυμμένο
3 μέτρια πράσα (το λευκό τους) ψιλοκομμένα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μάτσο άνηθος
1 μάτσο μαϊντανός
1/2 κιλό φύλλο κρούστας για πίττα
200-250 γρ. καρυδόψιχα τριμμένα
3-4 κουταλιές της σούπας ταχίνι αραιωμένο σε χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας το σπανάκι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό με λίγη καρυδόψιχα.
«Λαδώνουμε» το ταψί με ταχίνι, πασπαλίζουμε με λίγο σιμιγδάλι. Το υπόλοιπο το ρίχνουμε στην γέμιση για να πάρει τα υγρά.
Τα υπόλοιπα φύλλα τα «λαδώνουμε» με ταχίνι, σκορπώντας και λίγη καρυδόψιχα. Στρώνουμε 3 φύλλα. Βάζουμε το 1/3 της γέμισης. Μετά αλείφουμε με ταχίνι ένα κατσαρό φύλλο σκορπώντας και καρυδόψιχα και αδειάζουμε το 1/3 της γέμισης. Κατόπιν πάλι φύλλο κατσαρό, αλείφουμε, σκορπάμε καρύδι και έπειτα το τελευταίο 1/3 της γέμισης.
Στα δύο τελευταία φύλλα ραντίζουμε με λίγο νερό, και αλείφουμε με περισσότερο ταχίνι για να μην «αρπάξουν». Χαράσσουμε με κοφτερό μαχαίρι και ψήνουμε στους 200ο για μια ώρα περίπου.
Σημείωση: Μπορούμε να λιγοστέψουμε το σπανάκι και να προσθέσουμε σέσκουλα, λάπαθα, καυκαλήθρες, κ.λπ. χόρτα κατάλληλα για πίττες.
ΠΗΓΗ: ΚΑΛΟΓΕΡΙΚΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ του Αρχιμ. Δοσιθέου Ηγουμένου Ι. Μονής Τατάρνης ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ ΑΒΕΕ