Συστατικά
300γρ. σπαγγέτι Νο 5.
1/4 κούπας χυμό λεμονιού.
2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα.
3 μέτρια καρότα ζουλιεν.
1 κονσέρβα 400γρ. καρδιές αγκινάρας.
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.
1 μικρή ρίζα φινόκιο σε κομμάτια.
1 κλωνάρι σέλερι σε φετάκια.
Αλάτι και πιπέρι.
2 κουταλιές σουσαμέλαιο.
Οδηγίες
1 Στραγγίζουμε τις αγκινάρες.
2 Ξεπλένουμε και τις ξαναστραγγίζουμε πάλι πολύ καλά.
3 Τις κόβουμε στην μέση.
4 Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον χυμό λεμονιού την μουστάρδα διαλυμένη σε 1/3 κούπας νερό τα καρότα τις αγκινάρες το σέλινο το κρεμμυδάκι το φινόκιο το σέλερι αλάτι και πιπέρι.
5 Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά.
6 Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζουμε.
7 Αδειάζουμε την κατσαρόλα με τα λαχανικά.
8 Περιχύνουμε τα λαχανικά με το σουσαμέλαιο και ανακατεύουμε.
9 Τα σερβίρουμε αμέσως τρίβοντας από πάνω τους πιπέρι.
Πηγή: masame.gr