Υλικά
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος, σε μακρόστενα κομμάτια
6 πίτες για σουβλάκι
6 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
10 ραπανάκια κομμένα σε ροδέλες
μερικές καρδιές μαρουλιού
λίγα φυλλαράκια δυόσμου
αλάτι
Για τη μαρινάδα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
¼ κουτ. σούπας κύμινο
¼ κούτ, σούπας κάρδαμο
1 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας
Διαδικασία
Σε βαθύ μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά της μαρινάδας και βυθίζετε μέσα τα φιλέτα του κοτόπουλου. Σκεπάζετε το μπολ και το βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάζετε από το μπολ τα φιλέτα και τα περνάτε σε ξυλάκια για σουβλάκια που έχετε προηγουμένως μουλιάσει σε νερό.
Ανάβετε το γκριλ του φούρνου. Ψήνετε τα σουβλάκια στο γκριλ ή στα κάρβουνα σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά, γυρίζοντάς τα όμως κάθε 2 λεπτά για να μην καίγονται. Ύστερα ψήνετε ελαφρά τις πίτες για 30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά.
Σερβίρετε τα σουβλάκι βάζοντας πάνω σε κάθε πίτα ψιλοκομμένες καρδιές μαρουλιού, ντομάτα, ραπανάκια και από ένα σουβλάκι κοτόπουλου. Γαρνίρετε τα σουβλάκια με λίγα φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.
Πηγή: olivemagazine.gr – Ιωάννα Σταμούλου