Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουτζουκάκια σμυρναίικα (βίντεο)

15/09/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη
0
SHARES
Share on Facebook

ΥΛΙΚΑ

Για το μείγμα του κιμά

  • 15 γρ. ελαιόλαδο
  • 110 γρ. κρεμμύδι ξερό , ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. χοιρινός κιμάς σπάλας
  • 400 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • 200 γρ. ψωμί του τοστ, αλεσμένο
  • 60 γρ. γάλα
  • 5 γρ. ρίγανη
  • 10 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 15 γρ. κύμινο
  • 3 γρ. κόλιανδρος

Για τη σάλτσα

  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 30 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. κύμινο
  • 50 γρ. πελτές ντομάτας
  • 500 γρ. ντομάτες, ολόκληρες από κονσέρβα
  • ζάχαρη, αν χρειάζεται
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μείγμα του κιμά

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Μουσκεύουμε και στύβουμε πολύ καλά το ψωμί του τοστ.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το ψωμί και το γάλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα βότανα, ρίγανη, μαϊντανό, κύμινο και κόλιανδρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα πλάθουμε σε σχήμα κυλινδρικό αλλά αρκετά μακριά (σαν το δάκτυλο μας).

Τα αλευρώνουμε ελαφρά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Τα αποσύρουμε από τη φωτιά. Στο ελαιόλαδο του τηγανιού προσθέτουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε να βράσει επί 5 λεπτά. Ρίχνουμε προσεχτικά τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά με τη σάλτσα  5-10 λεπτά.

Για τη σάλτσα

Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το σκόρδο με το κύμινο και, μόλις αυτά μυρίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε για 1 περίπου λεπτό.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς, αλατίζουμε, προσθέτουμε ζάχαρη, αν χρειάζεται, και σιγομαγειρεύουμε ανακατεύοντας τακτικά για 1 περίπου ώρα.

Πηγή: yiannislucacos.gr – Γιάννης Λουκάκος

Previous Post

Γαλακτομπούρεκο (βίντεο)

Next Post

Σνίτσελ κοτόπουλο

Next Post
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη

Σνίτσελ κοτόπουλο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ