Υλικά
1 κιλό κιμά ανάμικτο (μοσχαρίσιο-χοιρινό)
250 γραμ ψίχα ψάμμου μουσκεμένη και στραγγισμένη
2 αυγά
4-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4-6 πρέζες κύμινο
Σάλτσα
100 γραμ κρασί λευκό
600 γραμ ντομάτες ψιλοκομμένες(φρέσκες η κονίαση)
80 γραμ λαδί
4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
2 πρέζες πιπέρι μαύρο
2 πρέζες πιπέρι κόκκινο
1 πρέζα τσιμενι(προαιρετικά)
2 πρέζες ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
3 ξύλα κανέλλα
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τον κιμά, την ψίχα, τα αυγά, το σκόρδο και τα μπαχαρικα. Πλαθουμε σουτζουκάκια.
Τα τηγανίζουμε προαιρετικά (εγώ το αποφεύγω).
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα τα υλικά της σάλτσας και την αφήνουμε να σιγοβράσει για μίση ωρίτσα περιπου.
Προσθέτουμε τα σουτζουκάκια και τα αφήνουμε να βράσουν με τη σάλτσα για τρία τέταρτα.
Ιδανικό συνοδευτικό είναι το ρύζι.