Κυριακή, 11 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουτζουκάκια σμυρναίικα

22/09/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Ρεβύθια στο φούρνο
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

1 κιλό άπαχος κιμάς (μπορεί να είναι μόνο μοσχαρίσιος ή ο μισός αρνίσιος)

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/3 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

λίγο πιπέρι

100 γραμ. φρυγανιά

2 σκελίδες σκόρδο (αλεσμένες χωρίς το φύτρο τους)

1 μεγάλο κρεμμύδι αλεσμένο (θα βγάλει κάποια υγρά το κρεμμύδι, μην τα προσθέσεις στον κιμά)

1 σφηνάκι κρασί

Για το πλάσιμο

Ένα μπολάκι με κρασί

Για τη σάλτσα

1 ½ κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες (τις αλέθεις χωρίς τα σποράκια και το ζουμί τους)

1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη

Αλάτι – πιπέρι – κύμινο

1 ξυλαράκι κανέλλα

100 γραμμάρια λάδι

2 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ζυμώνεις τον κιμά με όλα τα υλικά πολύ καλά. Σκεπάζεις με μια μεμβράνη κι αφήνεις στο ψυγείο περίπου 15 – 20 λεπτά να μαριναριστεί η ζύμη.

Πλάθεις τα σουτζουκάκια στο ανάλογο σχήμα μουσκεύοντας τα χέρια σου πρώτα στο μπολάκι με το κρασί.

Τοποθετείς τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα.

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C μέχρι να ροδίσουν.

Σε μια κατσαρολίτσα, βάζεις ένα ποτήρι νερό με τις αλεσμένες ντομάτες, τη ζάχαρη, το σκορδάκι, τα μπαχαρικά και το λάδι.

Αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Όταν δεις τη σάλτσα να έχει δέσει, βάζεις μέσα τα ήδη ψημένα σουτζουκάκια κι αφήνεις να γίνει η λεγόμενη διαδικασία της σύβρασης.

Μετά από ένα δεκάλεπτο, είναι έτοιμα.

Μέχρι το σερβίρισμα τα αφήνεις στην κατσαρόλα με κλειστό καπάκι, όπως και το μάτι της κουζίνας.

Σερβίρονται πολύ ωραία με σπυρωτό ρύζι, πουρέ ή πιλάφι.

Πηγή: joytv.gr

Previous Post

Φέτα τυλιχτή σε φύλλο κρούστας με μέλι και σουσάμι

Next Post

Σαρικόπιτες

Next Post
Ρεβύθια στο φούρνο

Σαρικόπιτες

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ