Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. κιμάς αρνίσιος
500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 φέτες ψωμί (μόνο η ψίχα)
200 ml κρασί λευκό
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανός
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 αβγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
λίγο πιπέρι
λίγο αλάτι
Για τη σάλτσα
750 γρ. ντομάτες ώριμες
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζυμώνετε αρχικά τα δυο είδη του κιμά, το σκόρδο, το ψωμί μουσκεμένο στο κρασί και στυμμένο καλά, το μαϊντανό, τα αβγά, το λάδι, το κύμινο και το αλατοπίπερο μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά.
Βήμα 2
Πλάθετε σε κυλινδρικά σουτζουκάκια. Τα βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και τα ψήνετε στο γκριλ.
Βήμα 3
Όταν ψηθούν από τη μια μεριά, τα γυρίζετε να ψηθούν και από την άλλη.
Βήμα 4
Για τη σάλτσα ντομάτας, ξεφλουδίζετε τις ντομάτες, αφαιρείτε τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε ή τις πολτοποιείτε.
Βήμα 5
Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 6
Προσθέτετε την ντομάτα και αλατοπίπερο και βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5’.
Βήμα 7
Βάζετε τα σουτζουκάκια σε πήλινο σκεύος, τα περιχύνετε με τη σάλτσα ντομάτας και τα ψήνετε για 40’ στους 170ο C – 180o C γυρίζοντάς τα συχνά μέσα στη σάλτσα τους.
Βήμα 8
Τα συνοδεύετε με ρύζι πιλάφι.
Πηγή: newsbeast.gr