Υλικά
800 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
200 γρ. μουλιασμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1/2 κ.γ. κύμινο
αλάτι-πιπέρι
Για τη σάλτσα
200 γρ. κονκασέ περασμένο από το μούλτι
λίγη ζάχαρη
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 φλ. νερό
1 φλ. ελιές πράσινες γεμιστές με πιπεριά σε ροδέλες
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα πλάθουμε χοντρουλά-χοντρουλά.
Σε μια χαμηλή κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από τις ελιές.
Μόλις πάρει βράση, βάζουμε τα σουτζουκάκια και τα σκεπάζουμε με κουτάλι με τη ντομάτα.
Τα σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
Ρίχνουμε τις ελιές κι ελάχιστο νεράκι αν χρειαστεί και το έχει “πιεί” το φαγητό, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.
Τα σερβίρουμε με ρύζι, πουρέ ή πατάτες τηγανητές. Α, και ψωμάκι φρέσκο για βούτες!
Πηγή: http://www.pirouni.gr/