Σουσαμόπιτα στριφτή γλυκιά με σιρόπι και σπιτικό φύλλο

2 λεπτά ανάγνωσης

Υλικά

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι

λίγο αλάτι

1 ποτήρι νερό (περίπου)

1 1/2 φλιτζάνι λάδι (περίπου) (για τη ζύμη και το άλειμμα των φύλλων)

Για τη γέμιση

1 κιλό σουσάμι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

κανελογαρύφαλλα σκόνη

Διαδικασία

Βήμα 1: Ζυμώνετε το αλεύρι με νερό, ως ένα ποτήρι, προσθέτετε λίγο αλάτι και 1 – 2 κουταλιές λάδι και κάνετε μία ζύμη μαλακιά (όταν γίνει πολύ στεγνή η ζύμη, σπάζει το φύλλο).

Βήμα 2 : Την αφήνετε να σταθεί λίγη ώρα σκεπασμένη σε γωνία ζεστή.

Βήμα 3: Καβουρδίζετε το σουσάμι και αφού κρυώσει, το κοπανίζετε σε ξύλινο γουδί.

Βήμα 4: Το κοπανίζετε σε ξύλινο γουδί.

Βήμα 5: Το ανακατεύετε με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα.

Βήμα 6: Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλίτσες και την ανοίγετε σε λεπτά φύλλα.

Βήμα 7: Ένα ένα φύλλο, το αλείφετε με λάδι, βάζετε στην άκρη ένα μέρος από το μίγμα σουσάμι – ζάχαρη – κανέλα, το απλώνετε κατά μήκος, τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και το βάζετε κυκλικά σε λαδωμένο ταψί.

Βήμα 8: Συνεχίζετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, μέχρι να τελειώσουν.

Βήμα 9: Αλείφετε όλα τα ρολά με λάδι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο την πίτα για μισή ώρα ή τρία τέταρτα της ώρας.

Βήμα 10 : Βράζετε για 3 – 4 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα κανελογαρύφαλλα.

Βήμα 11: Όταν κρυώσει η πίτα, την περιχύνετε με το σιρόπι ζεστό και τη σκεπάζετε να το απορροφήσει όλο.

Πηγή: miam.gr

 

Μοιραστείτε το άρθρο