Παρασκευή, 16 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουσαμόπιτα στριφτή γλυκιά με σιρόπι και σπιτικό φύλλο

05/04/2020
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Χοχλιοί γιαχνιστοί, με μελιτζάνες και κολοκυθάκια
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

Για το φύλλο

1 κιλό αλεύρι

λίγο αλάτι

1 ποτήρι νερό (περίπου)

1 1/2 φλιτζάνι λάδι (περίπου) (για τη ζύμη και το άλειμμα των φύλλων)

Για τη γέμιση

1 κιλό σουσάμι

1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη

3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό

κανελογαρύφαλλα σκόνη

Διαδικασία

Βήμα 1: Ζυμώνετε το αλεύρι με νερό, ως ένα ποτήρι, προσθέτετε λίγο αλάτι και 1 – 2 κουταλιές λάδι και κάνετε μία ζύμη μαλακιά (όταν γίνει πολύ στεγνή η ζύμη, σπάζει το φύλλο).

Βήμα 2 : Την αφήνετε να σταθεί λίγη ώρα σκεπασμένη σε γωνία ζεστή.

Βήμα 3: Καβουρδίζετε το σουσάμι και αφού κρυώσει, το κοπανίζετε σε ξύλινο γουδί.

Βήμα 4: Το κοπανίζετε σε ξύλινο γουδί.

Βήμα 5: Το ανακατεύετε με 1 φλιτζάνι ζάχαρη και 1 κουταλάκι κανέλα.

Βήμα 6: Χωρίζετε τη ζύμη σε μπαλίτσες και την ανοίγετε σε λεπτά φύλλα.

Βήμα 7: Ένα ένα φύλλο, το αλείφετε με λάδι, βάζετε στην άκρη ένα μέρος από το μίγμα σουσάμι – ζάχαρη – κανέλα, το απλώνετε κατά μήκος, τυλίγετε το φύλλο σε ρολό και το βάζετε κυκλικά σε λαδωμένο ταψί.

Βήμα 8: Συνεχίζετε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα και την υπόλοιπη γέμιση, μέχρι να τελειώσουν.

Βήμα 9: Αλείφετε όλα τα ρολά με λάδι και ψήνετε σε μέτριο φούρνο την πίτα για μισή ώρα ή τρία τέταρτα της ώρας.

Βήμα 10 : Βράζετε για 3 – 4 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και τα κανελογαρύφαλλα.

Βήμα 11: Όταν κρυώσει η πίτα, την περιχύνετε με το σιρόπι ζεστό και τη σκεπάζετε να το απορροφήσει όλο.

Πηγή: miam.gr

 

Previous Post

Ταχινόπιτες

Next Post

Γλυκό φράουλα

Next Post
Χοχλιοί γιαχνιστοί, με μελιτζάνες και κολοκυθάκια

Γλυκό φράουλα

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ