Υλικά
3 φλυτζάνια τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο
1 φλυτζάνια τσαγιού ψιλοκομμένο καρύδι
2 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ σούπας κανέλα
1 φλυτζάνια τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
2/3 φλυτζ σπορέλαιο για το άλειμμα των φύλλων.
Σιρόπι
2 φλυτζ τσαγιού νερό
2 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
1 κουτ σούπας μέλι
φλούδα λεμονιού
1 κουτ γλυκού χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε βάζοντας τα υλικά για το σιρόπι χωρίς το χυμό λεμονιού μετρώντας 7 λεπτά από τη στιγμή βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά κ αφού κρυώσει για 30 λεπτά βάζουμε το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε το σουσάμι το καρύδι τη κανέλα τη ζάχαρη κ τη φρυγανιά σε ένα τάπερ Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι.
Ανοίγουμε τα φύλλα Λαδώνουμε ένα ένα τα φύλλα πασπαλίζουμε το μείγμα με το σουσάμι
Σουρώνουμε τα φύλα και στρώνουμε κολλητά στο ταψί. …..επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
Ψήνουμε αφού πρώτα την έχουμε χαράξει. .
Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 35-40 λεπτά ώσπου να ροδίσει κ την περιχύνουμε σιγά σιγά με το κρύο σιρόπι σε ζέστη σουσαμόπιτα. ….κόβουμε έπειτα από μια ώρα. ..
Πηγή: daddy-cool.gr