Σάββατο, 10 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουπιές τηγανητές και ξιδάτες με δεντρολίβανο

22/02/2023
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Μπουρεκάκια με μυζήθρα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά

1 κιλό σουπιές, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια (περίπου 2 – 3 εκ.)

100 ml ξίδι (κατά προτίμηση από λευκό κρασί)

50 ml λευκό, ξηρό κρασί

τα φύλλα από 1 κλαράκι φρέσκο δεντρολίβανο (σε ορισμένα μόνο σούπερ μάρκετ), ψιλοκομμένα, ή 1/2 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλεύρι, για το αλεύρωμα + 1 κοφτή κουτ. σούπας επιπλέον

Διαδικασία

Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 εκ. ελαιόλαδο από τον πάτο του, σε δυνατή φωτιά, να ζεσταθεί καλά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και αλευρώνουμε ελαφρώς τις σουπιές. Τις τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τις τηγανίζουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να χρυσίσουν και να μαλακώσουν.

Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το λάδι. Αδειάζουμε από το τηγάνι το περισσότερο ελαιόλαδο από το τηγάνισμα και αφήνουμε ελάχιστο. Το βάζουμε πάλι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τη 1 κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε να καβουρδιστεί λίγο και να χρυσίσει.

Προσθέτουμε το ξίδι, το κρασί και αμέσως ρίχνουμε τις σουπιές, σείουμε το σκεύος να πάει παντού η σάλτσα, προσθέτουμε αλατοπίπερο και το δεντρολίβανο και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο.

Αφήνουμε τις σουπιές στη σάλτσα να νοστιμίσουν για περίπου 4 – 5 λεπτά και σερβίρουμε

Πηγή: gastronomos.gr

 

 

Previous Post

Μπακλαβάς με άρωμα μαστίχας

Next Post

Κερκυραϊκά τζαλέτια (Κερκυραϊκές τηγανίτες)

Next Post
Μπουρεκάκια με μυζήθρα

Κερκυραϊκά τζαλέτια (Κερκυραϊκές τηγανίτες)

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ