ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1 κιλό κρεμμύδια, για στιφάδο
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
100 ml κόκκινο κρασί
3 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
½ κ.γ. μπαχάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά.
2 Έπειτα, προσθέτουμε μέσα τις σουπιές, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τις σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμα.
3 Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτα, το μπαχάρι, το κύμινο, ανακατεύουμε εκ νέου και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
4 Κατόπιν, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
5 Μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσέχουμε να ανακατευόμαστε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
6 Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις σουπιές ζεστές.
Πηγή: giorgostsoulis.com