Υλικά που θα χρειαστείς:
1 κιλό σπανάκι
1 ½ κιλό σουπιές (φιλέτο)
200 ml κόκκινο κρασί
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος)
100 γρ. σταφίδα μαύρη και ξανθιά
50 γρ. κουκουνάρια
2 ντομάτες
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πώς να τις φτιάξεις:
Κόψε τα φιλέτα σουπιάς σε μακριές λωρίδες.
Ξέπλυνε και στέγνωσε το σπανάκι.
Πλύνε και κόψε σε κομμάτια τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βάλε τις σταφίδες σε ζεστό νερό.
Καβούρδισε τα κουκουνάρια.
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγάνισε τα φιλέτα σουπιάς. Αλατοπιπέρωσε και όταν μαλακώσουν, βγάλτα από το τηγάνι.
Ρίξε στο τηγάνι το κρασί, πρόσθεσε τη σταφίδα στραγγισμένη, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις για λίγο την σος να πήξει σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να σκεπάσεις το τηγάνι. Με αυτό τον τρόπο, δίνεις στο κρασί το χρόνο να εξατμιστεί το αλκοόλ, διαφορετικά η σος θα έχει δυνατή γεύση κρασιού που θα «σκεπάσει» όλα τα άλλα αρώματα.
Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζέστανε 2-3 κουταλιές σούπας λάδι, σόταρε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.
Χαμήλωσε την φωτιά, σκέπασε το τηγάνι και άφησε να μαλακώσει το σπανάκι με τα κρεμμύδια.
Πρόσθεσε τις ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια και αλατοπιπερώνεις.
Μετά από λίγο, απέσυρε από τη φωτιά. Τα λαχανικά πρέπει να είναι τραγανά.
Σέρβιρε τα φιλετάκια σουπιάς με τα σοταρισμένα λαχανικά, περιχύνεις με τη σος κρασιού και πασπαλίζεις με τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.
Στόλισε το πιάτο με άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο.
Καλή όρεξη!
Πηγή: lightlife.gr