Κυριακή, 1 Ιουνίου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουπιές με σπανάκι και σταφίδες

17/04/2021
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά που θα χρειαστείς:

1 κιλό σπανάκι
1 ½ κιλό σουπιές (φιλέτο)
200 ml κόκκινο κρασί
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος)
100 γρ. σταφίδα μαύρη και ξανθιά
50 γρ. κουκουνάρια
2 ντομάτες
1 ματσάκι φρέσκο άνηθο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς να τις φτιάξεις:

Κόψε τα φιλέτα σουπιάς σε μακριές λωρίδες.

Ξέπλυνε και στέγνωσε το σπανάκι.

Πλύνε και κόψε σε κομμάτια τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βάλε τις σταφίδες σε ζεστό νερό.

Καβούρδισε τα κουκουνάρια.

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι, τηγάνισε τα φιλέτα σουπιάς. Αλατοπιπέρωσε και όταν μαλακώσουν, βγάλτα από το τηγάνι.

Ρίξε στο τηγάνι το κρασί, πρόσθεσε τη σταφίδα στραγγισμένη, αλατοπιπερώνεις και αφήνεις για λίγο την σος να πήξει σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να σκεπάσεις το τηγάνι. Με αυτό τον τρόπο, δίνεις στο κρασί το χρόνο να εξατμιστεί το αλκοόλ, διαφορετικά η σος θα έχει δυνατή γεύση κρασιού που θα «σκεπάσει» όλα τα άλλα αρώματα.

Σ’ ένα άλλο τηγάνι ζέστανε 2-3 κουταλιές σούπας λάδι, σόταρε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σπανάκι.

Χαμήλωσε την φωτιά, σκέπασε το τηγάνι και άφησε να μαλακώσει το σπανάκι με τα κρεμμύδια.

Πρόσθεσε τις ντομάτες, κομμένες σε κυβάκια και αλατοπιπερώνεις.

Μετά από λίγο, απέσυρε από τη φωτιά. Τα λαχανικά πρέπει να είναι τραγανά.

Σέρβιρε τα φιλετάκια σουπιάς με τα σοταρισμένα λαχανικά, περιχύνεις με τη σος κρασιού και πασπαλίζεις με τα καβουρδισμένα κουκουνάρια.

Στόλισε το πιάτο με άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο.

Καλή όρεξη!

Πηγή: lightlife.gr

Previous Post

Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα

Next Post

Ντολμαδάκια με ρύζι και θαλασσινά, αρωματισμένα με ούζο

Next Post
Καλαμαράκια με ελιές σε πικάντικη σάλτσα

Ντολμαδάκια με ρύζι και θαλασσινά, αρωματισμένα με ούζο

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ