Δευτέρα, 12 Μαΐου, 2025
e-mesara
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ
No Result
View All Result
e-mesara
No Result
View All Result
Home ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα

28/02/2022
in ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
0
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα
0
SHARES
Share on Facebook

Υλικά για τις σουπιές με σπανάκι

½ κιλό  Σουπιές

3 ντομάτας ώριμες

4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο

1τεμ. Κρεμμύδι ξερό μέτριο μέγεθος

350γρμ ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

750γρμ Σπανάκι φρέσκο

150ml Κόκκινο κρασί

150ml Παρθένο Ελαιόλαδο

Αλάτι – Πιπέρι

Εκτέλεση

Ξεκινάμε πλένοντας καλά το σπανάκι με νερό και ξύδι.

Χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό κοπής και ένα κοφτερό μαχαίρι  κόβουμε ένα προς ένα τα υλικά μας. Ξεκινάμε ψιλοκόβοντας το κρεμμύδι το ξερό, το φρέσκο και τον άνηθο. Κόβουμε τις σουπιές σε χοντρά κομμάτια και με ένα multi πολτοποιούμε τις ντομάτες.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, περιμένουμε να ζεσταθεί λίγο, τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε τις σουπιές και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα με προσοχή να μην μας καούν τα κρεμμύδια. Μόλις δούμε το χρώμα τους να γίνεται χρυσαφί σβήνουμε  το φαγητό μας με κόκκινο κρασί, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και συμπληρώνουμε τη ντομάτα, μισό λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι.

Το αφήνουμε να βράσει για μισή ώρα με 40 λεπτά συμπληρώνοντας αν χρειαστεί νερό, κατά προτίμηση ζεστό για να μην επιβραδύνουμε το βρασμό του φαγητού μας. Όταν πλησιάσουμε τη μισή ώρα μαγειρέματος ελέγχουμε με ένα μαχαίρι αν οι σουπιές μας έχουν μαλακώσει και συμπληρώνουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά.

Το φαγητό μας είναι έτοιμο, συμπληρώνουμε τον άνηθο και λίγο χυμό λεμόνι και είμαστε έτοιμοι για σερβίρισμα. Καλή όρεξη!

Πηγή: teleiosgamos.gr

 

Previous Post

Ουκρανία: Ξέσπασε ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Μιχαήλ Φρίντμαν – “Να σταματήσει η αιματοχυσία”

Next Post

Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού

Next Post
Σουπιές με σπανάκι και φρέσκια ντομάτα

Λουκουμάδες με άρωμα πορτοκαλιού

  • Αρχείο
  • Επικοινωνία

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • (Α)ΣΧΟΛΙΑΣΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ
  • ΤΟΠΙΚΑ&ΑΛΛΑ
  • ΜΟΝΟΣΤΗΛΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
  • ΑΡΘΡΑ
  • ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΚΡΗΤΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
  • ΑΓΓΕΛΙΕΣ

© All rights reserved 2014 - 2025 | Incited by Aimark Digital Strategy - Development by Intelweb. || ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ || ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ