Υλικά:
1 κιλό σουπιές,
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο,
μισή κούπα ελαιόλαδο,
1 κούπα λευκό κρασί,
1 κούπα νερό,
μία κουταλιά πελτέ ντομάτας,
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
αλάτι και πιπέρι (από ένα κουταλάκι).
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και κόβετε τις σουπιές σε μικρά κομμάτια.
Τις βράζετε σε κατσαρόλα, στην οποία έχετε προσθέσει το νερό και το κρασί, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να «πιουν» το ζουμί.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, τον πελτέ και το ελαιόλαδο και αφήνετε να βράσουν για άλλα 20 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα.
Καθαρίζετε το σπανάκι και το προσθέτετε στην κατσαρόλα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύετε ελαφρά και σκεπάζετε την κατσαρόλα, αφήνοντας να βράσει για άλλα 20-25 λεπτά.
Πηγή: in2life.gr